Cabinet de masaj

Exercițiile fizice de orice intensitate provoacă oboseala mușchilor, conduc la acumularea produselor metabolice şi acidului lactic, care se manifestă prin senzații dureroase. Prin urmare, masajul după antrenamente contribuie la diminuarea acestor consecințe și la acceler

Procedurile de masaj pot fi efectuate înainte și după antrenamente – totul depinde de scop. Masajul efectuat înainte de efortul fizic sau de sport contribuie la încălzirea musculaturii, previne traumele, inclusiv traumele de articulații și ligamente. Masajul post-antrenament ajută la accelerarea recuperării organismului.

Beneficiile masajului după antrenament:

  • accelerarea fluxului limfatic și fluxului venos, excreția produselor metabolice;
  • creșterea volumului de oxigen și substanţe nutritive livrate către țesuturile musculare, pentru a le restabili și pentru a scăpa de oboseală;
  • prevenirea / eliminarea durerii și rigidității musculare;
  • eliminarea tensiunii și oboselii din organism;
  • prevenirea pierderii de flexibilitate, prevenirea comprimării componentelor musculare fasciale;
  • identificarea locurilor lezate şi sensibile;
  • prevenirea aderențelor și fibrozei.

În rezultatul unei ședințe de masaj, veți îmbunătăți regenerarea celulelor musculare, veți recupera circulația sangvină în fibrele musculare și organele interne, precum și veți activiza metabolismul corpului.

Tehnica și durata procedurii de masaj va fi stabilită în funcţie de exercițiile fizice efectuate. După un antrenament intensiv se recomandă un masaj general, preferabil la 2,5-3 ore după finisarea acestuia. Putem face masajul şi mai târziu, important e să nu depășească 12 ore înainte de următoarea sesiune de antrenament.

area proceselor de recuperare ale mușchilor și fibrelor nervoase.