Antrenamente personale

5 tipuri de oameni, care au nevoie de antrenamente personale

Mulţi sunt convinşi că se pot antrena în sala de sport fără antrenor personal. Într-adevăr internetul abundă în informaţii despre modul în care poate fi alcătuit un program de antrenamente, dar nu este atât de simplu. În primul rând o mare parte de informaţiile de pe internet sunt contradictorii, adică de cele mai multe ori vei găsi două opinii absolut diferite la una şi aceeaşi întrebare. În al doilea rând, nu vei putea de sine stătător să cizelezi tehnica de executare a exerciţiilor. Alegerea de a cumpăra antrenamentele cu instructor personal sau nu îţi aparţine, dar noi recomandăm cel puţin să consulţi un instructor, dacă faci parte din cele cinci tipuri de oameni enumeraţi mai jos. 

1.    Începători

Dacă eşti la început de cale şi abia începi antrenamentele sau încerci să intri în ritm timp de jumătate de an, atunci recurge la antrenamentele cu instructor personal, se recomandă cel puţin zece. În acest răstimp, antrenorul cel puţin va cizela tehnica de îndeplinire a exerciţiilor, ca să nu te alegi cu traumatisme. 

Doar la prima vedere ţi se pare că este simplu de a efectua aşezările. Dar în timpul genuflexiunilor nu trebuie să încovoi spatele, să apropii genunchii şi să împingi genunchii după vârful picioarelor, dar acestea nu sunt toate erorile pe care le poţi comite în timpul aşezărilor obişnuite. Chiar dacă vei citi zeci de articole la tema aşezărilor, oricum nu întotdeauna vei putea simţi unde anume greşeşti. Antrenamentul personal de asta se numeşte personal pentru că instructorul alcătuieşte programul şi îl adaptează anume la necesităţile tale. De exemplu, ştii că în timpul aşezărilor trebuie să împingi bazinul cât mai departe, dar nu se ştie de ce nu poţi face acest lucru. Antrenorul va observa că nu ai tendoanele de sub genunchi suficient de flexibile şi va include în program exerciţii pentru flexibilitate.  Am vorbit doar despre aşezări, dar în programul de antrenament sunt incluse zeci de exerciţii, fiecare având specificul său!

2.    Sportivii, care se pregătesc pentru competiţii

Pregătirea pentru competiţii este o cale care nu poate fi parcursă de sine stătător. Dacă ai decis să participi la competiţiile de bodybuilding, atunci antrenamentele personale în sala de sport vor fi doar o parte din noul tău stil de viaţă. Este bine dacă ai în echipă nu doar un antrenor personal, dar şi un medic, un nutriţionist şi un psiholog. 

Apropo, antrenamentele cu partenerul vor fi insuficiente, chiar dacă el s-a pregătit cândva de competiţii sau acum se pregăteşte împreună cu tine. Vă veţi putea antrena împreună o dată pe săptămână, dar baza pregătirii trebuie să o constituie antrenamentele personale.

3.    Persoanele cu traumatisme sau care suferă de boli

Se vehiculează că în timpul traumelor şi a maladiilor antrenamentele sunt contraindicate, dar antrenamentele personale corecte pot accelera recuperarea. La Max Fitness există o zonă Kinesis pentru persoanele cu dizabilităţi şi antrenamente în grup de pilates, un sistem de exerciţii fizice, conceput pentru reabilitare. 

Este clar că preţul este singura întrebare atunci când vine vorba despre antrenament personal.  De aceea, dacă ai decis să faci pilates, îţi recomandăm să cumperi una-două antrenamente personale, pentru a alcătui lista de exerciţii, care îţi sunt contraindicate. 

Mai există o serie de grupuri de clienţi, care necesită o abordare personală: femeile gravide şi care alăptează, copiii sub 16 ani şi persoanele de vârstă înaintată. 

4.    Oamenii de afaceri şi top-managerii

Programul personal de antrenamente necesită timp şi un bagaj mare de cunoştinţe. Instructorii se perfecţionează continuu - citesc anual cărţi de profil, articole, reviste şi antrenează numeroşi clienţi, acumulând experienţă. Antrenamentele personale sunt activitatea lor de zi cu zi. Oamenii de afaceri şi top-managerii au alt serviciu şi nu dispun de câteva ore pe zi ca să studieze procesele din organism. De aceea, dacă cea mai mare parte a timpului te afli la birou, atunci recurge la antrenamente personale şi pune pe umerii instructorului toată răspunderea pentru condiţia ta fizică. 

5.    Persoanele cu putere slabă de voinţă

Nu ne vom concentra pe acest grup de oameni. Persoanele, care nu pot găsi o motivaţie şi adesea ratează antrenamentele ştiu că antrenamentul personal este singura lor şansă de a-şi atinge scopurile trasate în plan de sport. În primul rând, vei avea sentimentul de responsabilitate faţă de instructorul, care te aşteaptă la sală. În al doilea rând, factorul financiar la fel şi-ar putea face efectul - unele cluburi de fitness nu returnează banii pentru antrenamentele la care te-ai înscris, dar nu te-ai prezentat. 

Faptul care îi sperie pe mulţi când vine vorba de antrenament personal este preţul. Dacă nu ai posibilitatea de a te antrena cu instructor în permanenţă, atunci aplică această schemă: plăteşte pentru zece antrenamente personale şi mergi la sală de trei ori pe săptămână cu antrenor personal, iar mai apoi ia alte zece antrenamente personale, dar foloseşte-le un timp mai îndelungat - o dată pe săptămână antrenează-te cu instructorul şi de două ori pe săptămână antrenează-te de sine stătător. Această schemă va fi mai eficientă, decât antrenamentele - instructorul va cizela cu regularitate tehnica de îndeplinire a exerciţiilor şi va corecta programul de antrenament. 

În plus: la alegerea instructorului personal dă preferinţă antrenorului care are experienţă de lucru cu clienţii cu scopuri asemănătoare cu ale tale şi celui alături de care te simţi confortabil.