Programează o ședință de masaj sportiv la Marts Fitness

Considerați că masajul este necesar doar atunci când rănile și supraantrenamentele nu pot fi evitate, când apar dureri musculare și orice mișcare creează disconfort? În acest sens, am pregătit un articol, pe care merită să-l citești!

Considerați că masajul este necesar doar atunci când rănile și supraantrenamentele nu pot fi evitate, când apar dureri musculare și orice mișcare creează disconfort? În acest sens, am pregătit un articol, pe care merită să-l citești!

Prevenirea și evitarea rănilor sunt lucruri ușor de făcut, mai ales atunci când vine vorba despre propriul corp, de care cine poate avea grijă dacă nu noi înșine? Bineînțeles, un terapeut profesionist de masaj este cel care te va pregăti de antrenament și, ulterior, te va trata.

3 tipuri de masaj sportiv la Marts Fitness:

1. Masaj de încălzire

Scopul acestuia: prelucrarea mușchilor, pentru pregătirea lor înainte de exercițiile fizice. Acest tip de masaj reduce timpul de încălzire și, de asemenea, traumele ce pot fi provocate la efectuarea antrenamentelor crossfit (repetarea în mod constant a exercițiilor în timp minim). Masajul de încălzire reglează cu ușurință tonusul muscular înainte de a începe un antrenament. Corpul tău îți va mulțumi pentru o asemenea procedură.

2. Masaj de pregătire

Cu ajutorul acestui tip de masaj, mușchii aflați deja în proces de lucru sunt sprijiniți. Prin urmare, are loc eliminarea efectului de pompare a mușchilor cu sânge, iar acidul lactic este răspândit. Această procedură tonifiază și sporește rezistența corpului.

3. Masaj de recuperare post-antrenament

Această procedură calmează durerile musculare după exercițiile fizice și, încet-încet, le reduce complet. Totodată, mărește elasticitatea ligamentelor și drenajul limfatic, ceea ce contribuie la o eliminare mai rapidă a toxinelor din organism și la accelerarea timpul de recuperare a acestuia după eforturi fizice grele.

Masajul sportiv, efectuat cu regularitate, ajută nu doar la rezistența corpului în timpul antrenamentelor, ci și la restabilirea acestuia, eliminând starea de oboseală. 

12 beneficii ale masajului sportiv:

 1. Stimulează circulația sângelui și îmbunătățește sistemul cardiovascular;
 2. Accelerează fluxul limfatic și venos, îmbunătățind metabolismul;
 3. Ajută la creșterea cantității de oxigen și nutrienți, livrate țesuturilor musculare;
 4. Reduce efectul acidului lactic asupra organismului;
 5. Mărește senzația de „umflare/răspândire” în țesuturile musculare;
 6. Ameliorează durerea și rigiditatea mușchilor;
 7. Previne pierderea flexibilității și compresia fasciculului (înveliș de țesut conjunctiv care formează mușchii);
 8. Previne formarea aderențelor și a fibrozei;
 9. Identifică zonele extrem de sensibile expuse la diferite leziuni;
 10. Reduce riscul de vătămare în timpul efectuării exercițiilor de bază;
 11. Elimină stresul și oboseala;
 12. Sporește performanțele sportive pe termen scurt.

 

Programează-te pentru o consultație la specialistul din cadrul Marts Fitness, apelând numărul de telefon: 060 400 700.